Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Vandaag een rustige en droge dag met in het westen en noordwesten (langdurig) mist. Morgenmiddag passeert vanuit het noordwesten een koufront met regen. Daarachter worden met een noordwestelijke stroming enkele winterse buien aangevoerd.

Vandaag een rustige en droge dag met in het westen en noordwesten (langdurig) mist. Morgenmiddag passeert vanuit het noordwesten een koufront met regen. Daarachter worden met een noordwestelijke stroming enkele winterse buien aangevoerd.Vanochtend is het bewolkt met in het westen en noordwesten op uitgebreide schaal (dichte) mist. De mist kan zich nog verder uitbreiden! Het blijft droog en de temperatuur ligt in het westen lokaal eerst nog rond het vriespunt. Eind van de ochtend is de temperatuur in het midden van het land opgelopen naar 4 graden. Er staat gedurende de hele ochtend weinig wind.Vanmiddag zijn er wolkenvelden en dieper landinwaarts kan hier en daar de zon tevoorschijn komen. In het westen en noordwesten blijft het regionaal de hele middag mistig. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 8, maar in mistgebieden in het westen en noordwesten is het slechts een graad of 4. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten, in het zuiden is de wind veranderlijk van richting.Vanavond en vannacht domineert de bewolking met in het zuidwesten, zuiden en zuidoosten vorming van (dichte) mist. Het blijft droog en de temperatuur daalt naar 4 graden langs de kust en lokaal rond het vriespunt in gebieden met opklaringen. De kans op opklaringen is het grootst in het zuidoosten van het land. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. In het noordwestelijk kustgebied waait de wind matig tot vrij krachtig.Morgen is een overwegend bewolkte dag en komt er eerst plaatselijk mist voor, behalve in het noordwesten en noorden van het land. In de ochtend blijft het droog, in de middag gaat het vanuit het noordwesten enige tijd regenen. In de avond wordt het van het noordwesten uit wisselend bewolkt en later op de avond volgt er in het noordwesten en noorden een winterse bui. De temperatuur komt in de middag uit op 7 graden. Er staat een matige en aan zee krachtige zuidwestenwind. In de loop van de dag draait de wind naar het westen en in de avond staat er overal een noordwestenwind.De dagen erna blijft tot in het weekend een hogedrukgebied nabij de Britse Eilanden het weer in onze omgeving domineren. Het zorgt donderdag voor een noordwestelijke stroming waarmee (vooral in de bovenlucht) tijdelijk koudere lucht wordt aangevoerd. Het is dan wisselend bewolkt met verspreid enkele winterse buien. Op vrijdag passeert vanuit het westen een zwak warmtefront met lichte regen of motregen, het meest in het noorden. In het weekend blijft het vrijwel droog met veel bewolking en slechts af en toe zon. Op donderdag wordt het een graad of 5, daarna wordt het zachter met in het weekend temperaturen van ongeveer 8 graden.

 


Het weer in Limburg
dinsdag 18 januari 09:43 Zwaar bewolkt Venlo 5.4 °C W 1 Min: 4 Max: 7
Evenementen